np. Kevin Rudolf - Welcome to the world (ah, mahtava kesäbiisi!)

Voin kertoa, että rentoutumiskynnys on ylitetty jo päiviä sitten. Kun illalla menee ysin jälkeen petiin lukemaan pariks tunniks Tuulen viemää ja aamulla herää suoraan ruokapöytään, ei voi laiskuus enempää iskiä. Mitäs siinä muuta voi enää tehä, kun loppupäivän datailla, lukea ja hengailla mummin kanssa. Onneks toissapäivänä tapahtui mukava käänne.

Mentiin mummin ja ukin kanssa Saijalle (pienen pieni paikka Sallasta johonkin suuntaan, niin pieni paikka, että lähin kauppa on 40 kilsan päässä ja se on niin maalainen), joka on oikeestaan yks mun lempipaikoista. Siellä mummin ja ukin "mökillä" ollaan niin keskellä ei mitään, että se on ihan uskomatonta. Sinne mennessä oli kylmä ilma, jotain 4°C ehkä ja pirtissäkin vaan 10°C. Haettiin puita ja lämmitettiin, kunnes tuli ihan kuuma (kun oli päällä villapaita, pitkähihanen ja paksu huppari..) Syötiin, kateltiin telkkaria ja vaan oltiin.

Lopulta uskallettin lähteä ulos ja viemään vene vesille. Ranta oli ihan mudassa ja mulla oli aivan rikkinäiset kumisaappaat jalassa, mutta onneksi varpaat pysyivät kuivina. Päätettiin viedä katiska, jotta saataisiin ehkä ahvenia (ihan kuin ruuasta muka olisi pula...) ja mut pestattiin viralliseksi suotajaksi. Joki oli ihan tyyni ja niinpä pääsin hyvin harjoittelemaan kehittymättömiä soututaitojani. Hyvin se sujui, uskokaa tai älkää, vaikka yhdessä vaiheessa meinasin heittää airon jokeen kalojen ruuaksi.

1244542823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Loppuillan kateltiin vaaleja ja yhessä välissä katkes sähköt. Oli aika lohduttavaa huomata, ettei niitä oikeestaan edes tarvittu. Ei kerrassaan mihinkään, ei edes valoihin, koska täällä on yötäpäivää niin valoisaa, että vähän ehkä jopa harmittaa, ettei tullu lainattua Hennalta silmälappuja yöks. Jos valon perusteella pitäis mennä nukkumaan, mä olisin vampyyri.

Eilen tehtiin pihahommia Saijalla, kun sää alkoi parantua. Eilen oli jopa huikeat kymmenen astetta! Haravoitiin ja käytiin kattomassa katiska, jossa ei ollut yhtään ahvenfilettä. Iltapäivällä tultiin takaisin tänne Sallaan, jossa datailuputkeni pääsi jälleen loistavaan nousuun. Tilattiin mulle myös lentolippu, sillä mä tuun lentäen takasin kotiin tasan viikon päästä. Olisihan se tietysti ollut ihan mukavaa tulla taas junalla, mutta on se myös kivaa tulla 12 tunnin sijaan kotiin jo tunnissa ja 15 minuutissa.

Tänään ohjelmassa ei ole edelleenkään mitään erikoista, pelkkää oleilua vaan. Mummi lähti asioille ja mä taidan kohtapuoliin lähteä sitä vastaan tuonne vähän kävelemään. Illalla saattais jopa olla aikaa käydä kattomassa Riitta-tätiä. No, kattoo nyt, kuinka laiskuus iskee.

Heips.

np. Metro Station - Tell me what to do