Joskus sitä kuvittelee, että elämässä olisi yksinkertaisia asioita, mutta sitten aina muistaakin, että ei perkele, ei olekaan. Viime aikoina sitä on tullut kuviteltua vähän liiankin usein, mutta tänään kaikki konkretisoitui. Eilen meillä paloi vessasta lamppu eikä pyhäinpäivänä tietenkään ollut yhtään kauppaa auki. Tänään sitten vuokraisännän oli tarkoitus tulla noutamaan meidän rikkinäinen pesukone pois ja ajattelin, että se valo olisi hyvä olla olemassa. Niinpä päätin suorittaa niinkin yksinkertaisen asian kuin loisteputken ostamisen.
 
Seitsemän on täydellisyyden luku, mutta siltä ei tuntunut, kun saavuin seitsemänteen kauppaan. Jopa Anttila petti mut. Lähtökohtaisesti näistä seitsemästä kaupasta vain kaksi möi loisteputkia eikä tietenkään yhtään meille sopivaa. Kuulemma Jyväskylässä on vain yksi kauppa, josta ehkä saattaisi saada sopivan. Niinpä luovutin ja lähdin takaisin kotiin ilman valoa nauttimaan pimeästä suihkusta. Huomenna sitten sormet ristissä kipitän Keittiö & Sähkö -liikkeeseen. Olisikohan se niin yksinkertaista? Sillan alla asumisessa olisi se hyvä puoli, ettei koskaan tarvitsisi itse huolehtia lampun vaihtamisesta.  
 
Joskus sitä myös tulee ajatelleeksi, miten hölmö ihminen voi olla. Päätökset ei pidä, virheistä ei opi, järki ei tunnu järkevältä. Mietin vaan, että viisastuukohan sitä ihminen joskus ja lopettaa hölmöistä asioista murehtimisen? Tai lopettaa hölmöjen asioiden tekemisen, ajattelemisen, mitä vaan? Ehkä se on kuitenkin terveyden merkki, että erehdyn luulemaan elämää yksinkertaiseksi ja samalla tunnen itseni hölmöksi. Ehkä se on oikein.   
 
"Minä luulen, että se selviää paremmin, jos sillä on vähän vaikeuksia", sanoi Muumipeikko Tove Janssonin Taikatalvessa. Siinä vasta viisas peikko. Viime vuonna löysin ensimmäistä kertaa Muumi-kirjat, ja nyt on taas se aika vuodesta, että niitä kirjoja on roudattava niska vääränä kirjastosta kotiin. Sinisen viltin alla juon kaakaota kermavaahdolla, luen ja filosofoin. Yritän ymmärtää jotain elämästä - Tove Jansson on nimittäin ihan pirun hyvä kertomaan siitä jotain. Siinä on filosofi isolla F:llä.  
 
Tällä hetkellä musta kuitenkin tuntuu, että maailman paras filosofi on Ola Salo, joka joskus kirjoitti: "It takes a fool to remain sane."