np. Aura - Song for Sophie

Mulla on ollu ihana viikko. Erittäin kiireinen, I'm very busy man.

Ensinnäkin, kaikki aika, jota en käytä kouluun, käytän sen Monan kanssa hengailuun. Se on taas täällä ja ei ikinä tuu tylsää. Nytkin tekis mieli mennä vähän riehumaan sen kanssa. En oikeestaan pysty enää keskittymään muuhun, kun mulla on kunnollinen riehumiskaveri. On se hauska tyyppi.

Maanantai ja tiistai oli suht normaaleja koulupäiviä. Koulussa on ihanaa! Mistä lie johtuukaan...

Keskiviikko oli pitkä päivä. Aamulla alkoi koulu normaalisti kasilta fysiikan merkeissä. Mä en voi ymmärtää, miten ei voi ymmärtää asioita, vaikka kuinka yrittäis ja haluais. Mä vaan yksinkertaisesti en tajua fysiikkaa! Tällä kertaa opettajassakaan ei oo vikaa. Ihan hirveetä olla niin tyhmä.

Saksaa, bilsaa, äikkää ja matikkaa kuului myös päivän ohjelmaan, eli ihan normikoulupäivä. Päivän kohokohta alkoikin vasta koulupäivän jälkeen. Mentiin aluksi Piian ja Marian kanssa IT-tilaan datailemaan, tai kai niillä oli jotain oikeetakin tekemistä, ja oltiin siellä tunnin verran. Koulussa on hauskempaa datailla.

Siinä alkoi vatsaa vähän kurnia ja niinpä erottiin Mariasta ja suunnistettiin Piian kanssa Heseen. Syötiin kerrosateriat ja tuli hyvä mieli. Mä tykkään Tennispalatsin Hesestä, kun siellä voi aina syödessä katella telkkaria. Uusien leffojen trailerit on niin jänniä. Kohta on tulossa uus Potterikin, se täytyy ehdottomasti nähä, vaikka en oikeestaan kyseisestä kirjasta mitään muistakaan. Ehkä juoni alkaa leffan myötä palautua mieleen.

Lähdettiin Kamppiin ettimään meille leit lauantaisia Hawaii Partyjä varten, mutta ei löydetty mistään. Aika alkoi käydä vähiin ja niinpä me hypättiin ratikkaan ja jäätiin Oopperan pysäkillä pois. Kyllä, menin siis ekaa kertaa elämässäni oopperaan! Mozartin Cosi fan tutte oli sen iltainen sivistyksen lähteemme ja seiskalta aloimme nauttia teoksesta.

Se oli loistava! Koska en ole ennen oopperaa nähnyt, en voi kertoa, oliko se oikeasti hyvä. Sen voin kertoa, että oopperasta mä tykkään. Se oli hauska, erittäin viihdyttävä ja satunnaisesti aika ihanan kuulostakin. Juoni oli hyvä ja aika yksinkertainen, tosin mulla ei ole aavistustakaan, miten se päätyi, koska ajatukset alkoivat harhailla.

Mulla oli nimittäin kiire bussiin. Kampista lähti kello 22.20 bussi, jolla olisin päässyt suht ajoissa kotiin, mutta koska ooppera loppui myös siihen aikaan, tai ehkä pari minuuttia sen jälkeen, en ehtinyt kyseiseen bussiin. Seuraava lähti vasta tunnin päästä.

Mitä 17-vuotias tyttö tekee yksin keskiviikkoiltana puoli yhdeltätoista Helsingin keskustassa? Ei mitään mielenkiintoista ainakaan. Istuin melkein neljäkymmentä minuuttia Kampissa odottamassa bussia ja kas kummaa, ihan kuin tilauksesta sain seuraa! Riinahan se siinä.

Mitä kaksi 17-vuotiasta tyttöä tekevät kahdestaan keskiviikkoiltana yhdeltätoista Helsingin keskustassa? Mitäs me, höpöteltiin turhanpäiväsiä asioita, kunnes bussi viimein päästi porukat sisälle. Bussimatka meni yllättävän nopeasti, kun oli seuraa, eikä mulla ollut edes pahemmin huolta siitä, ettäkö nukahtaisin. Loppujen lopuksi saavuin kotiin kello 00.14. Kaikki muut olivat jo nukkumassa. Varttia vaille yksi taisin päästä petiin ja matkustinkin heti unten maille.

Torstaina vähän väsytti.

Perjantaina oli ihanan rento koulupäivä, niin kuin yleensä mulla perjantaisin on.

Ja hups, siinä se viikko meni. Saa nähä, miten viikonloppu..

Heips.