Jep, täällä Tanskan maalla sitä ollaan, jo kolmatta päivää.

Maanantaina saavuttiin mummin kans Kööpenhaminaan neljän aikaan paikallista aikaa ja mun täällä asuva täti Marjo olikin meitä jo kentällä vastassa. Matka tänne Marjon kotiin Hårlevin kylään tai johonkin tän tapaiseen paikkaan oli suht pitkä, lähes 60 kilsaa. Autossa oli kuuma ilman ilmastointia, kun päivä oli helteinen ja tosi aurinkoinen.

Perillä täällä oli helpottava olla. Kuuma auto ja takana ollut matka väsytti ja oli ihana päästä vaihtamaan kevyempää vaatetusta - jos siis sellaista olis ollu mukana. Harmin paikka, olin nimittäin katsonut säätiedotusta, jossa oli luvattu ainoastaan 17 astetta ja sadetta... Rennommat housut farkkujen sijaan löytyi.

Tiistaina, eli eilen, lähdimme käymään pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Taas oli kuuma päivä, vaikka ihan muuta oli luvattu. Oli kiva nähdä tanskalaisia maisemia, joita viimeksi noin kymmenen vuotta sitten olen saanut ihastella. Merenneito jäi ikävä kyllä näkemättä, kun mummilla ei jalat enää kestäneet.

Tänään pyörähdimme lähikaupungissa Køgessä, jossa shoppailimme - tosin mitään ei tarttunut mukaan mulla. Piti keksiä Santulle synttärilahja, mutta näillä näkymin se jää ostamatta. Ehkä lentokentältä jotain kivaa tanskalaista.

Yleisesti ottaen on ollu tosi kivaa. Lämpöä täällä yleensäkin piisaa, sillä takapihalla kasvaa viikunapuu ja terassin katossa kasvaa viinirypäleitä. Mansikkamaa on täydessä kasvussa ja kukkia on niin maan perusteellisesti. Söpö kisukin täällä asuu, tosin sen lähelle en allergisena viitsi hirveästi mennä.

Huomenna vielä käydään lähikaupoissa kattomassa tuliaisia ja sitten perjantaiaamuna pitää aikaisin lähteä lentokentälle, takaisin kotia kohti. Mukava reissu on tähän mennessä ollut, eikä harmita, että mukaan lähin.
Heips.