Kamala olo. Ei mitenkään liity fyysiseen terveyteen. (Tosin pikkusen haluttais nyt syödä jotain hyvää, mutmut...) Ihan ihmeellinen päivä on/oli tänään. Toisaalta niin tosi mukava, mutta nyt ei kuitenkaan ole kivaa enää. Mistä voisi johtua?

Väsyttää ihan himpskutisti. (Pahempia sanoja en nyt viitsi käyttää.) Unen sain illalla vasta vähän jälkeen puoli kaksitoista ja herätys oli aamulla jo kuudelta. Turhan aikaisin heräsin. RiinaPieni lähetti viestin ja käski tulemaan vasta puoli kahdeksalta. Päästiin kyydillä.

Oli siinä sitten puoli tuntia ylimääräistä aikaa. Yleensä ylimääräinen aika tulee ihan tarpeeseen, mutta tänään ei edes aamupalaa tarvinut syödä, koska koulu alkoi köksällä. Tehtiin lohkoperunoita, kebakkoja, kreikkalaista salaattia ja vaaleaa unelmaa. Lohkoperunat eivät olleet lohkoperunoiden näköisiä, vaan puolikkaita pieniä perunoita, kebakot olivat pikkuisen raakoja, ihan vähän punaisia sisältä, ja niissä oli liikaa sipulia. Jälkiruuassakin oli valittamista, kun ärsytti pohjalle vajonneet ananakset. Silti oli tunnilla ihan hauskaa.

Ruotsin tuntilla oli ihanaa. Saatiin harjoitella kokeeseen omassa tahdissa. Teimme Marian kanssa koko tunnin jotain suullista tienneuvomistehtävää. Nyt on sitten hallussa ta till vänster och gå rakt fram-jutut. Riitelimme tunnilla Sannan kanssa siitä, miten sana och tulisi oikeasti ääntää, ja (onneksi) Pyrtsi keskeytti meidät toteamalla, että olimme molemmat oikeassa. Lopputunnin (ja enkun tunnin) Sanna esitteli mulle kaunista kieltään ja muuten vain näytti kaunista naamaa aina, kun satuin katsomaan siihen päin.

Viimeinen tunti, hissaa, oli varmaankin päivän hauskin tunti. Pietarila innostui kertomaan meille Hitlerin lapsuudesta, se elävöityi luokan edessä samaan aikaan, kun me kirjoitimme kalvolta jotain. Esityksessä tuli kuuma, ja kuulimme pian jo tutuksi tulleen lausahduksen "Minä riisun nyt!". Villatakin poisottamisen yhteydessä se sanoi: "Mulla on isot tissit!". Pienoista naurua siinä syntyi. Siitähän Pietarila vasta innostuikin ja sanoi: "Minä en mikään transu ole, jolla on tissit ja munat!" Hmm. Taisi herra puhua nyt jotain ajattelematonta. Joko sillä ei ole munia tai sit hmm. Outoa.

Koulun jälkeen olin Riinan kanssa. Se tuli meille ja pelattiin, yllätysyllätys, Trivial Pursuitia. Sen jälkeen istuskeltiin olohuoneen sohvalla ja juteltiin. Menin syömään. Sitten katsottiin Santun kanssa lastenohjelmia ja jossain vaiheessa, ilman turhia huomautteluja, Santtu häipyi kaverilleen. Katseltiin siinä Riinan kanssa Karhusia ja hekoteltiin hassuille jutuille ja omituisille nalleille. Pikku Kakkosen Viivi & Leevikin katsottiin, sen jälkeen Riina lähti.

Yhdessä vaiheessa Riinan yksipuoliset tyynysodat mua kohtaan aiheuttivat mulle pienen pääkivun, kun pääni paukahti lasiseen pöytäämme. Enemmän mua huoletti pyödän puolesta kuin omasta puolestani. Kuului nimittäin aikamoinen kolahdus ja pelästyin, että pyötä hajosi. Ei onneksi.

Mutta nyt on pakko mennä saunaan. Sini sekottaa mua mesessä saksan vaihtoehtoprepositioilla ja nyt alkaa pelottaa jo kokeen puolesta, vaikka se onkin vasta ensi viikon keskiviikkona. Mutta nyt, heips.

PS. Paha olo helpotti.